Het barbecue seizoen is weer begonnen. Na enkele mooie dagen vorige maand zijn de eerste barbecues van 2019 alweer een feit. Helaas zit het weer de laatste tijd iets tegen maar dat zorgt alleen maar voor een groter enthousiasme wanneer de zomer ècht doorbreekt.

Zomerse favoriet

Voor veel Nederlanders is barbecueën het ultieme zomergevoel. Het stereotype: Mannen onder elkaar met een biertje in de zon achter de grill. De vrouwen aan tafel met een wijntje genietend van het zomerse weer. De zomer is pas echt begonnen wanneer de eerste barbecue is geweest.

Wat heb je nodig voor een goede barbecue?

Uiteraard heb je een barbecue zelf nodig. Deze zijn te verkrijgen in allerlei soorten en maten en daarbij behorende prijskaartjes. Je kunt voor enkele tientjes al een degelijke apparaat aanschaffen of je kan het zo gek maken als je zelf wilt en een geheel op maat gemaakte barbecue aanschaffen.

Een lekker weertje is een vereiste voor een perfect barbecue gevoel. Een regenachtige dag draagt niet bij aan de pret.

Goed vlees. Dit is voor veel mensen niet vanzelfsprekend maar zou eigenlijk de standaard moeten zijn. Een goed stuk vlees van de slager heeft vaak veel meer smaak dan een variant uit de supermarkt.

Gezelligheid om het af te maken. Hoe meer zielen hoe meer vreugd luidt het spreekwoord. Dit gaat ook voor barbecues vaak op.

Barbecue tips

Naast een goed stuk vlees is het ook een goed idee om het vlees een tijdje te marineren. Dit zorgt voor een heerlijke smaak.

Zorg dat het vlees niet direct uit de koelkast op de grill gaat. Wanneer je het even op kamertemperatuur laat komen zodat het sneller gaar wordt.

Pas op voor grote vlammen. Door het vet van het vlees kan er een vuurtje in de barbecue ontstaan waardoor het vlees snel kan verbranden.

Vergeet naast het vlees ook niet om wat bijgerechten te serveren. Een frisse salade is een perfecte aanvulling op een machtige vlees barbecue.

Verfris je BBQ skills

Barbecueën is een kunst en ook dat kun je leren. Bij de Heeren van Driebergen bieden we een BBQ masterclass aan waarbij we je alles leren over de technieken voor het bereiden van het perfecte stukje vlees. Je gaat naar huis met technieken waar je buurman jaloers van wordt. Schrijf je snel in, vol is vol. De eerst volgende masterclass is op 21 juli.