De zomervakantie is inmiddels in volle gang en veel Nederlanders trekken dan richting het zuiden op zoek naar de zon. Voor veel Nederlanders heeft kamperen nog altijd de voorkeur boven bijvoorbeeld een all-inclusive vakantie. Buiten zijn in de natuur met weinig comfort brengt mensen vaak dichter bij elkaar.
Maar hoe ga je met minimale middelen te werk als het aankomt op koken? We hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet.

Een pan

Wanneer je gaat kamperen heb je weinig middelen. Vaak is een gasstelletje met één pan het enige wat je tot je beschikking hebt. Gelukkig zijn er genoeg gerechten om klaar te maken met maar een pan. Een goed voorbeeld hiervan is soep. Een soepje is een makkelijk te bereiden maaltijd waarvoor je maar een enkele pan nodig hebt. Een grote pan met soep is vaak genoeg voor het hele gezin. Doe er wat (stok)brood bij om te dippen en je hebt een heerlijk avondmaal.

Wokgerechten

Een andere optie is een wokgerecht. Het hele idee van een wokgerecht is om alles door elkaar te gooien. In sommige gevallen heb je echter wel meerdere pannen nodig. Dit hoeft echter geen probleem te zijn aangezien de pannen niet tegelijk op het vuur hoeven. Zo kun je eerst bijvoorbeeld rijst koken en wanneer deze klaar is kun je tijdens het afkoelen beginnen met het wokken van groenten en/of vlees of vis. Tot slot doe je de gekookte rijst erbij en top je het af met een heerlijk sausje. Zo heb je een lekkere maaltijd met minimale middelen.

Wraps en burgers

Een derde optie is om te kiezen voor wraps of burgers. Deze maaltijden kun je gemakkelijk bereiden in één pan en hoef je, in tegenstelling tot een wokgerecht, geen rijst of noodles bij te maken. Naast dat het makkelijk te bereiden is kun je deze gerechten ook handig eten met weinig tot geen bestek. Dit is makkelijk en leuk èn scheelt afwas.

Heb jij een favoriet campinggerecht? Of ga je toch liever voor wat meer luxe? Wat je voorkeur ook is, je kunt er altijd iets lekkers van maken. Nog geen idee of jij het in je hebt? Ontwikkel dan je innerlijke chef met een van onze kookworkshops.