De lente is alweer even begonnen en het wordt langzaam maar zeker steeds lekkerder weer. Daarmee stapt heel Nederland af van de boerenkool met worst en wordt het tijd voor wat lichtere gerechten. In deze blog geven we je leuke ideeën voor een heerlijke lente maaltijd.

Asperges

De ultieme seizoensgroente is natuurlijk de asperge. De asperge heeft een relatief kort seizoen. In Nederland wordt deze vrijwel alleen in de lente geoogst. Desalniettemin is het een enorm populaire groente die in deze tijd van het jaar veel wordt gebruikt in verschillende gerechten. Zo kun je asperges gebruiken als belangrijk onderdeel van een hoofdgerecht maar zijn ze ook heerlijk door de salade of soep.

Asperges, een heerlijke seizoensgroente

Makkelijk en gezond

Nu de zon wat meer gaat schijnen hebben veel mensen vaak wat minder zin om lang in de keuken te staan en wilt iedereen genieten van een makkelijke maaltijd. Gezond en makkelijk kunnen goed samengaan. Zo is een salade relatief snel gemaakt en kun je deze alsnog erg rijk maken door het gebruik van bijvoorbeeld gemarineerde biefstukpuntjes en heerlijke seizoensgroenten.

Zelf aan de kook?

Tijdens de lente is er ook bij de Heeren van Driebergen weer veel te doen. Tover jezelf voor een dag om tot een echte chef met een van onze kookworkshops. Kies uit de bestaande workshops of stel een eigen workshop samen, volledig naar wens.

Kookworkshops